Avbytarbänken

Publicerad 2013-01-31 14:04:00 i Allmänt

Igår fick jag reda på att jag hade blivit nominerad till en av årets medarbetare på mitt jobb.

 

Nu tänker ni säkert: "Oj, nu skryter han bara en massa här". Och visst, jag hade förstått er om det inte vore för den lilla detaljen att jag inte har något jobb just nu.

 

Jag sa nämligen upp mig i oktober, planen var att fly verkligheten några månader i Asien och vägra bli vuxen. Det gick bra. Sen skulle jag börja plugga och ta tag i mitt liv igen när jag kom hem. Det gick mindre bra. 

 

Kom nämligen inte in på det jag ville så nu sitter jag här istället och tittar ut över havet från mitt fönster, havsutsikten är helt klart ett plus. Att det egentligen inte är mitt fönster utan mammas är helt klart ett minus.

 

Det är en hård omställning att gå från att ha bott själv när man var 16 år och började gymnasiet till att vara 22 år och inte längre göra det.

 

Igår körde jag mamma till hennes osteopat (som en naprapat ungefär, likheterna är större än skillnaderna.) väldigt tidigt på morgonen, inte tidigt för en vanlig människa men för en människa som liksom spenderar dagarna på avbytarbänken och hejar på dom andra som är ute på planen och anstränger sig, istället för att anstränga sig själv och inte riktigt är behövd så var det extremt tidigt. Hur som helst, när vi hade kommit halvvägs så ringer mammas telefon och det är osteopaten som säger:

 

"Hej Ann! En Ann har en tid bokad idag men jag såg fel och det är inte du Ann utan en annan Ann med ett annat efternamn men jag trodde att det var ditt namn Ann och jag ber om ursäkt... Ann."

 

Och just då, i ett trött förvirrat tillstånd så kände jag att jag började tveka lite på mitt livsmotto:

"Det löser sig" och alla som känner mig väl vet att då, då är det illa.

 

Det är i alla fall vid sådana tillfällen i livet som det känns extra skönt att njuta av bedriften att bli nominerad till en av årets medarbetare på ett jobb med 20 butiker runtom i Sverige även fast jag inte längre jobbar där.

 

----------

Tack J för nomineringen, värmde upp en annars kall dag i januari.

----------

Ber om ursäkt om det var lite mindre ironi kontra allvar än vanligt men det är en engångsföreteelse, lovar!

 

Det är inte alltid lätt att vara man.

Publicerad 2013-01-28 16:22:00 i Allmänt

Konversation mellan mig och trevlig äldre dam idag:

Damen: "Ska du verkligen ställa minibussen där borta, kan du inte backa in den här?"

Jag: "Mjo. Alltså, jag är inte så bra på det här med att backa minibussar."

Damen: "Okej, märkligt, för alla riktiga män kan backa med både släp och minibuss!"

Jobbig tystnad.

Damen igen: "För du är väl en riktig man, eller?"

Mina tankar: "Fan, fan, fan, fan och fan! Nu har jag ju inget val direkt.."

Jag: "Det är klart jag är det! Vad tror du om mig egentligen, backar (i mina tankar: den där jävla) minibussen hit då."

Backar, kör nästan in i rabatten, kör fram igen. Upprepar detta tre gånger tills hon kommer fram och öppnar bildörren.

Damen med ironisk röst: "Vill du ha hjälp?"

Jag: "Nej, jag är bättre än den här bilen, tro fan inte att den ska få komma här och tro att den kan ta ifrån mig min manlighet bara sådär!"

Damen: "Okej, okej! Även om det inte ser ut som det så vet du väl att det är du som kör bilen?"

Tystnad.

Jag, mumlandes: "Mhm, jo..."

Lyckas tillslut backa in den där hon vill att den ska stå och jag säger nöjd: "Sådär ja. Det gick ju som på räls!"

Damen: "Mm.. visst, hade det gått på räls så hade till och med ett tåg från SJ kommit fram snabbare..."

Jag hade ingen bra comeback på den.

That´s crazy.

Publicerad 2013-01-27 10:50:00 i Humor

Tänkte ta med er på en nostalgiskt resa idag. En spännande resa som eventuellt kommer beröra dig, den magiska resan hoppar mellan dåtid och nutid och förhoppningsvis förgyller den er söndag lite grann.
 
 
 
Nej då. Det här är ett helt vanligt inlägg, precis som de andra!
 
Kommer ni ihåg turneringarna i inomhusfotboll när man var mindre.

Alltså inte lite mindre utan ungefär två år innan "Crazy frog" med Axel F var alla barns favoritlåt samtidigt som den med största sannolikhet var en påskyndade faktor till många föräldrars skilsmässor. Så mycket mindre!
 
För er som inte har koll på eran "Crazy frog" historia så var jag 13 år då, när man var 13 år och spelade en turnering i inomhusfotboll så handlade det om så mycket mer än att bara vinna. 
 
Det handlade även om att visa upp sig, att fixa håret inför en match var lika viktigt som att faktiskt spela den, Hade man tur kom man dessutom med på bild i tidningen och det kunde man leva på i flera dagar. 
 
Men i slutändan handlade det om och var ändå så att...
 
... Det är egentligen ingen ekvation värd ett Nobelpris men ack så viktig, den som gjorde flest mål fick mest tjejer.
 
Så jag kan inte riktigt låta bli att fundera över att när jag och P var i Stockholm för ett tag sen så gick vi förbi en pappa och hans fyra barn, alla barnen var ledsna och precis när vi passerade dem så sa pappan: 
"Men det spelar ingen roll hur det gick, för alla som inte vinner kommer sist"
 
Jag funderade på att han förmodligen inte gjorde så många mål när han var ung..
 
----
 
Det delas faktiskt inte ut nåt Nobelpris i matematik på riktigt annars hade den ekvationen säkert vunnit.

Olika nyanser av vuxen

Publicerad 2013-01-25 13:45:36 i Allmänt

Imorse blev jag orolig. Jag undrade vad som hade hänt med mig. Om jag över natten hade genomgått en förvandling från ung till gammal.
 
Jag satt nämligen i mina ulltofflor och åt gröt till frukost samtidigt som jag läste en artikel om andrahandsuthyrning av bostadsrätter, inte nog med det, jag tyckte att artikeln var så intressant så jag delade med mig av den till några av mina närmaste kompisar följt av en diskussion med dem om det.
 
Ja du läste rätt, om andrahandsuthyrning av bostadsrätter, i mina ulltofflor och dessutom åt jag gröt. Som vuxna gör, Och inte vilken gröt som helst! Nej extra nyttig gröt var det också, ni vet den där som är i princip oätbar. Men den är nyttig.
 
Och allt det här på en fredag.
 
Är det alltså så här det kommer se ut när man blir äldre, blir fredagarna inte roligare än så? Dessutom är det fredag den 25e, det är löningshelg men istället för att planera vad jag ska dricka och vart jag ska på fest ikväll  har jag istället redan planerat vilken film jag ska se på och vilket godis jag ska köpa till fredagsmyset ikväll.
 
Så inte helt konstigt att jag blev orolig!
I ungefär en minut innan jag kom på att innan vi diskuterade det så pratade vi om de klippiga bergen, piff och puff, B1 och B2, silicon valley, meloner och rattar.
 
Alltså...vi pratade om bröst. Som unga män kan göra. Rätt ofta.
 
Dessutom har det tagit mig ungefär två timmar att skriva det här eftersom jag lägger i princip all energi på att skrika fula ord till miniatyrgubbarna som vill förgöra mig i mitt tv-spel samtidigt som jag inte lägger någon energi alls på det som jag egentligen skulle göra idag, typ... städa och tvätta.
 
Så jag kanske inte borde vara så orolig än i alla fall.
 

Ni ljuger!

Publicerad 2013-01-24 08:51:54 i Allmänt

Precis lika självklart som alla vet att personer som skriver "jag älskar långpromenader" i en kontaktannons ljuger...

...Precis lika självklart känner jag att jag inte tror på folk som säger att dom älskar att ha träningsvärk.

För nu är det så här va.

Igår var jag på gymmet för första gången på ungefär tre-fyra månader. Innan dess gick jag och tränade fem, sex gånger i veckan i ungefär ett halvårs tid, på sommaren fyra, tre...om man ska ha lite självinsikt så ibland kanske bara två gånger i veckan men ändå.

Tänk er Bambi på hal is fast i en skräckfilmsversion där Bambi ramlar igenom isen men tillslut kämpar sig upp igen med hjälp av sina absolut sista krafter, lite så kände jag när jag skulle gå och lägga mig på kvällen efter mitt första gympass.
Jag somnade och tänkte att allt var frid och fröjd precis som Bambi skulle ha gjort för att hämta nya krafter.

I skräckfilmsversionen hade nog tyvärr Bambi blivit skjuten i sin skönhetssömn och så kände jag mig också, jag vaknade nämligen upp mitt i natten och hade ont i hela kroppen. Jag hann tänka på en rad olika hemska sjukdomar innan jag fattade att det var träningsvärk och hur jag än vände och vred på mig så gjorde det ont någonstans i kroppen.

Dessutom kändes det lite som "ta två, betala för tre"
För hur det gick till att jag bara tränade två muskelgrupper men fick träningsverken i resten av kroppen på köpet överlåter jag till någon mer kunnig person att svara på.


-------------

Förlåt för att jag drog in Bambi i det här.

Prioritera om, prioritera rätt.

Publicerad 2013-01-21 11:01:04 i Allmänt

Idag ska jag till tandläkaren. Det hade egentligen inte behövt vara något speciellt med det, jag har inte och har aldrig haft någon större skräck eller fobi för det och dessutom är det ju inte lika farligt som att åka rulltrappa direkt. Men nu är det tyvärr något speciellt med det, och bakgrunden till det här är som ni trogna och uppmärksamma läsare säkert redan har listat ut, inte en helt barnvänlig solskenshistoria.
 
Under sommaren för två år sen bodde jag, med tre av mina bästa kompisar i en lägenhet tillsammans och det var utan tvekan en av de bästa somrarna i mitt liv. 
 
Inte helt oväntat var det i princip alltid fest hos oss, så även en torsdag v30. Det här var torsdagen då låt oss kalla honom "R" först blev utslängd från krogen och lite senare betalade inträde en andra gång för att komma in igen och givetvis lyckades han med bedriften att bli utslängd två gånger på samma kväll, han var inte våldsam eller nåt bara lite för full. Och 500kr fattigare.
 
I alla fall så var det fredag morgon när vi kom hem runt 04:00-tiden på morgonen och jag gick och la mig direkt i tron om att det skulle bli en lugn och skön fredag.
 
Det blev det inte.
 
Klockan 07.45 ringer telefonen, svarar utan att riktigt förstå att jag är vaken ännu och hör mammas glada röst: "Tänkte bara höra efter så du inte har glömt tandläkaren klockan 08.00 idag."
 
Panik.
 
Klädde på mig kläderna, fixade håret och sprang så snabbt jag kunde till tandläkaren, som jag förövrigt alltid har tyckt om, hon är relativt ung och ser rätt bra ut så det brukar vara trevligt att gå dit och prata med henne.
 
Lite drygt en sekund innan hon ställer frågan kommer jag på det. 
 
Hur fan tänkte jag. Jag fixade mitt jävla hår istället för att borsta tänderna när jag skulle hit.
 
Ni vet standardfrågan "borstar du tänderna regelbundet?"
 
Den kom inte.
 
Istället sa hon: "Så du drack minttu igår du, bra fest eller?..."
 
Trodde aldrig att jag skulle skämmas så mycket i mitt liv igen men oj så fel jag hade.
 
Eftersom det trots allt var fredag v30 en sommardag på Gotland när man bor tillsammans med tre lika gamla kompisar så bestämde vi oss för att gå ut igen. Blev dock tvungen att först gå till systemet, där jag stod framför jägerflaskorna och funderade på ifall jag verkligen skulle köpa en när någon plötsligt kommer upp bakom mig och säger: "Hej, står du och väljer tandkräm eller?"
 
Ni kan ju gissa vem det var.

Vad tänkte du på?

Publicerad 2013-01-20 13:33:08 i Allmänt

Ni vet när man är helt ensam hemma, man har tvättat händerna i varmvatten för att man inte ska frysa, masserat fingrarna för att få upp rörligheten, lagt sig tillrätta och jobbat upp rätt stämning, kopplat i hörlurarna så ingen granne ska behöva höra på, persiennerna är nerdragna och precis när man har börjat så dör batterierna...

...I Xbox kontrollen och så var den söndagen förstörd.

Det farliga med det vanliga

Publicerad 2013-01-17 17:46:04 i Allmänt

En torsdag runt klockan 11:00 förväntar jag mig att det är jag och enbart pensionärer som handlar på Ica. Men idag träffade jag på en bekant, ni vet en person som man i resten av Sverige hälsar på men egentligen inte vet så mycket om. På Gotland är det en person som man bara hälsar på, även fast man vet allt om den.
 
Det är inte det att jag är socialt handikappad och inte vill eller kan prata med folk men just idag hade jag hoppats att ingen hade sett mig eller för den delen, pratat med mig.
 
Jag bor nämligen rätt nära Ica, om man går snabbt tar det ungefär två minuter dit, jag föddes förprogrammerad med ett  "Walk slow" mode så för mig tar det lite drygt fem minuter. Vilket i och för sig är konstigt nu när jag tänker på det eftersom jag lärde mig gå innan jag kunde krypa. Inte för att jag var ett extra begåvat barn som andra barn ville va och deras föräldrar blev avundsjuka på, nej den bistra sanningen är att jag var så tjock när jag var liten så att jag helt enkelt inte kunde krypa...
 
Ehm..ja, nära Ica började jag berätta om. Jo, ni förstår att jag har gått samma väg till Ica i väldigt många år så nu för tiden tänker man inte speciellt mycket, man bara går.
 
På den här vägen bor det en familj med två små hundar. Hundarna tror dock att dom är stora vakthundar för varje gång man går förbi deras hus så skäller dom. Det är inga manliga, maskulina och skrämmande skall utan mer chihuahua liknade skall så man har vant sig att ignorera dom.
Idag däremot hördes inga skall när jag gick förbi så jag antog att dom var väl inne eller bortresta. Tänkte inte så mycket mer på det men helt plötsligt dyker en gigantisk jävla megastor hund upp över muren och börjar skälla på mig.
 
Jag förstår ju själv hur kul det måste ha sett ut för alla som eventuellt såg på när jag skrikandes hoppar bakåt, halkar i snön och ramlar ihop på marken.
 
Så ni förstår att när den bekanta frågade mig på Ica ifall det hade blivit snöstorm på den korta tiden hon hade varit inne och handlat eftersom jag hade snö överallt på mig och jag mumlade någonting i stil med: "Ne, alltså..det var en hund och så ja..stor..och jag ramlade..."
 
Då var det jobbigt.

Snart ser ni mig säkert i dåligt sällskap också!

Publicerad 2013-01-17 13:36:00 i Allmänt

Ni vet han den där gängmedlemmen som sitter inne nu.

Han som började sin kriminella karriär genom att alltid ta nio köttbullar när man egentligen bara fick ta åtta, han som alltid provsmakade godis på Ica även fast han redan visste hur det smakade, han som skyllde på att hans hund hade ätit upp hans läxor, han som alltid cyklade utan hjälm och han som alltid struntade i säkerhetsbältet i bilen.

Mm, han ni vet.

Så kände jag mig i alla fall förut när jag var inne på Intersport och testade nya skor i Team sportia strumpor!

Det var kul att det inte var kul

Publicerad 2013-01-16 11:45:39 i Allmänt

Hört på stan:

Tjej 1: ”Hej, det var länge sen! Har det hänt något kul på sistone?”

Tjej 2: ”Hej, Hmm ja. Jag var på Munken (Nattklubb för er som inte vet) i lördags.”

 

Obekväm, lite för lång tystnad.

 

Tjej 1: ”Jaha, var det kul då?”

Tjej 2: ”Nej.”

Det är inte du Stockholm, det är jag!

Publicerad 2013-01-14 10:23:49 i Allmänt

Förut idag så pratade P och D om någonting kul som jag tänkte att det här måste jag skriva om sen, tänkte också att man kanske skulle skriva upp det så man inte glömmer bort vad det var men sen tänkte jag att jag har absolut ingenting annat viktigt i mitt liv att hålla koll på just nu så en enda sak kan jag ju komma ihåg...

...men nu har jag ju (inte helt oväntat kanske) glömt bort vad det var för någonting dom pratade om.

Jag och P har spenderat helgen i Stockholm hemma hos D och August Ejnarsson (som ville ha cred för att han kom på det nya namnet på bloggen så han får det nu!)

Jag gillar att va i Stockholm men tror tyvärr inte att Stockholm gillar mig.
Jag har aldrig riktigt lärt mig att göra det stockholmare överlag gör bäst när dom är ute bland folk, nämligen titta ner i marken och gå så snabbt framåt som möjligt utan att gå in i andra människor som går precis likadant. Istället går jag nyfiket omkring och kollar på varje person i mitt eget tempo.
Jag är liksom den felande länken i ett annars dystert men perfekt system och dessutom känner jag mig lite som den där bilisten som kör 70 på en 90 väg som alla alltid skriker på.

En annan anledning är att det finns många rulltrappor i Stockholm. För en normal människa är det här inget problem, det är ju skönt att slippa gå uppåt och neråt men jag är ju tyvärr inte definitionen av en normal människa för jag är rädd för rulltrappor.
(Enligt den billiga psykologen Dr. Google så kallas det för en typ av "situationsfobi" och det var tydligen vanligare än jag trodde så man måste inte låsas in eller så för det och det är ju tur i oturen.)
I alla fall så måste jag hålla i mig med båda händerna i varsitt handtag i rulltrappan och hela grejen med "håll till höger så de som har bråttom kan gå förbi" systemet faller samman där med.

Ju mer jag skriver desto mer känner jag mig som ett irriterande datorvirus som egentligen inte gör någon allvarlig skada men som ändå drar ner kapaciteten tillräckligt mycket för att det ska bli sådär irriterande jobbigt.

Ansvar och dubbelmoral!

Publicerad 2013-01-11 12:17:00 i Allmänt

När jag var 18 år sommarjobbade jag som badvakt på Kneippbyn, ett för det mesta lugnt och behagligt jobb men som med alla jobb hade det sina irritationsmoment.
Det största var förstås stora kompisgäng i 14-15års åldern som tävlade om vem i gänget som kunde bryta mot flest regler och få badvakterna så arga som möjligt. Man försökte säga till dem snällt, ryta till och ibland gick det så långt att man blev tvungen att ta till det fruktade ansvarssnacket:
"Ni är ju lite äldre än resten av barnen här och ni måste faktiskt ta lite ansvar och visa att man mognar med åldern, ni fattar ju att de små barnen vill göra allting likadant som ni gör det!"

Okej, så alltså. I lördags var vi på Gustavsvik äventyrsbad i Örebro. Fulla.

Vi hade bokat relaxavdelningen på Gustavsvik, Vi kom dit runt klockan fem och vid baren fick man lämna in sitt kort i utbyte mot ett nummer så man slapp bada med kortet, tyvärr såhär i efterhand förstod man att det hade en psykologisk dålig effekt när allt man behövde göra var att säga sitt nummer för att få en öl.
Det kändes liksom...Gratis.

Urdrag från kvällen:

V: "Jag ska dyka från tian nu!"

T: "Har du gjort det förut?"

V: "Nej, men jag känner mig modig och mer redo än någonsin nu!"

Sagt och gjort, ogenomtänkt och vingligt sprang han fram och hoppade ut från tio meters höjd med huvudet först. Om jag skulle försöka förklara hur hoppet såg ut så såg benen ut att vara avbrutna åt olika håll samtidigt som han efter halva hoppet inte längre orkade hålla armarna raka så han tappade kontrollen över dom och slog till sig själv i huvudet istället.

-----

Någon/alla: "Lampan i "virveln" är trasig! Då får vi åka direkt efter varandra om vi vill!"

Logiskt.

Sagt och gjort så åkte alla utan att ha en aning om att när man kom ut ur den mörka tunneln så åkte man runt i en gigantisk ring tre-fyra varv innan man tillslut åkte ner i ett hål i mitten, när jag var inne på mitt andra varv i ringen hör jag ett skrik och tittar upp! Allt jag ser är två hälar som är millimetrar från att krossa alla ben i min kropp och allt jag lyckades tänka var: "Jag överlevde spriten på Bali, jag sprang ifrån prostituerade och klarade mig undan galna apor i Thailand! Ska det verkligen sluta här, på ett halvtaskigt äventyrsbad i Örebro." Men hälarna följt av resten av A's kropp missade mig med minsta möjliga marginal och såhär i efterhand när jag beskriver det verkar det ju lika farligt som vi tyckte att det var kul just då!

Fem-sex regelbrott senare så fick personalen nog och en stackars ung tjej fick först säga till oss snällt sen lite argare och tillslut kom det såklart, samma replik som jag själv använde mig utav en gång i tiden:

"Ni är ju lite äldre än resten av barnen här och ni måste faktiskt ta lite ansvar och visa att man mognar med åldern, ni fattar ju att de små barnen vill göra allting likadant som ni gör det!"

Vi tittade oss omkring och försökte med: "men vi är ju inga barn vi är vuxn...ehm förresten, det var inget, vi går nu!"

Det dåliga samvetet kröp sig på och innan vi gick därifrån så försökte jag göra rätt för mig genom att se ett gäng ungar i ögonen och så drog jag den klassiska: "testa inte det här som vi har gjort hemma nu!"

Kompis springer förbi mig och är nära på att ramla.

Tystnad.

"Spring inte heller, det är blött på golvet, man kan halka!"

Ett spännande ögonblick

Publicerad 2013-01-11 12:17:00 i Allmänt

Under årens lopp har man lärt sig att man måste ta chansen när den dyker upp, man måste våga och satsa för att vinna som dom säger.

Så förut när jag åkte buss från Stockholm till Örebro sätter det sig en oerhört söt tjej bredvid mig, tyvärr har jag aldrig varit bra på att inleda ett samtal med en främmande människa men som sagt, man måste våga.

"Hej, ehm..ehm..det är ju tråkigt det här med snön, alltså..att den smälter."

Tjej: "Mm...ehm visst."

Pinsam tystnad uppstår följt av ett uppenbart fejkat telefonsamtal då hon tydligen måste be busschauffören att öppna dörrarna samtidigt som hon hoppar ur bussen i farten.

Nu tänker ni väl säkert att: "0j, sådär dåligt kan det ju inte gå!" Och ja, ni har rätt, det där hände såklart inte men jag önskar nästan att det var det som hände istället för det som egentligen hände:

Jag satt och tittade ut genom fönstret på bussen när den oerhört söta tjejen kommer fram och frågar om platsen bredvid mig är ledig. Jag ler och säger visst, hon sätter sig och det är inget mer med det.

Här hade jag önskat att historien var slut.

Efter ett tag så börjar jag känna den här, som det så fint heter: "spänningen" mellan oss två och känner att det är dags att säga någonting.

Jag tänker och tänker. Allt jag tänker på att säga låter dåligt men försöker övertala mig själv att det spelar egentligen ingen roll vad jag säger bara vi inleder ett samtal. Tiden går, jag blir irriterad över att jag är så mesig och tillslut så ger min hjärna upp, tar saken i egna händer och bestämmer sig för att använda sig utav ett av de enda sätten jag absolut inte hade tänkt på för att börja prata med henne, jag börjar nämligen blöda näsblod från ingenstans.

Nu vet jag inte om ni har upplevt just det här men för er som inte har det kan jag ju berätta att den såkallade spänningen och magin försvann i samma ögonblick som jag blev tvungen att fråga henne om hon hade en näsduk samtidigt som jag höll i min näsa och desperat lutade huvudet så långt bak och högt upp i luften jag kunde.

Resten av bussresan spenderades med tankar på hur livet som ensam resten av livet skulle kännas.

Nu är historien tyvärr slut.

"Det finns alltid en naturlig förklaring"

Publicerad 2013-01-11 12:16:00 i Allmänt

Att gå på bio är lika spännande varje gång, nu tänker jag inte enbart på filmen utan framförallt på resten av publiken.

Samtidigt som chansen finns att man får sitta bredvid en snygg tjej finns också den överhängande risken att få sitta bredvid en: "jag köper extra chunchy chips för att det är mycket godare även fast alla andra blir irriterade" person.

Vi har en liten grupp människor (inga förutfattade meningar eller så men främst yngre tjejer) som måste kolla Facebook, Instagram och Twitter en halvtimme in i filmen, för att göra det hela lite bättre verkar det som om de innan filmen ställer in högsta ljusstyrka på telefonen så att alla runt omkring ska se det.

I en ordbok hade "Popcornkastarna" beskrivits ungefär såhär: "En oftast ung grupp med killar som i brist på erfarenhet och andra idéer gör allt dom kan för att ta över de unga tjejernas uppmärksamhet från deras telefoner"

Man blir aldrig förvånad om någon går på toa sekunden efter att reklamen är slut och filmen har börjat. Men liksom... Det kan ju inte ha kommit som en chock att filmen skulle börja efter reklamen?

De självutnämnda filmproffsen som kan allt, gruppen som måste kommentera allt under filmen: "Lame, man förstod ju att det var fejkat, han dog ju inte på riktigt!"
Jasså han dog inte på riktigt säger du? Vi andra förstod inte det innan du sa det högt, så tack!

Det är några av de vanligaste men när vi var på bio igår så var det två medelålders kvinnor som jag absolut inte kunde placera någonstans, ingenting som dom gjorde var normalt och jag kunde inte komma på en enda bra naturlig förklaring till deras beteende.
Dom skrattade när ingen annan skrattade, dom blev rädda och skrek högt när ingen annan blev rädd eller skrek, dom började gråta så att alla hörde när ingen annan grät.

Jag var inte den enda som kollade på dom när filmen var slut och lamporna tändes. Ansiktsuttrycken bland allt folk gick från fundersamma och irriterade till förstående och leende när vi såg förklaringen och jag kunde konstatera att det fanns en grupp till, nämligen:

Höggravida kvinnor.

Det finns bra argument, dåliga argument och så finns har vi ju mina argument.

Publicerad 2013-01-11 12:15:00 i Allmänt

När man åker båt till och från Gotland ser man och lär sig under årens lopp att acceptera vissa saker som händer varje gång.

Man hamnar alltid i den kassan där någon verkar ha ett problem som är svårare att lösa än frågan om meningen med livet.

Efter det är det dags att gå ombord. För att sätta den här proceduren i perspektiv så tänk er när man går på ett flygplan där alla har bestämda numrerade platser, det blir ändå alltid stressigt för de flesta tycker det är viktigt att vara ombord först av alla.

Så.. tänk er nu när man går ombord på en båt där alla får välja platser själv. Allt man behöver göra för att få den bästa platsen är att komma ombord först. För att göra det hela ännu bättre har dem verkligen tänkt till genom att bara ha eluttag på några få utvalda platser.
Grindarna öppnas, barn och gamla offras först följt av de svaga och snälla i kampen om tre timmars komfort och el, det som gör att det hela ser så roligt löjligt ut är att alla skyndar sig precis så mycket så att det inte ska synas eftersom man vill ju ändå verka human.

Det är alltid någon som hinner somna och börja snarka sekunden efter man har satt sig ner.

Ett tag in på turen har alla barn på båten blivit kompisar med varandra och medan föräldrarna är nöjda med att barnen roar sig på egen hand så får den stackars personalen i informationen leva med att någon av dessa barn tillslut skriker någonting i stil med: "kan ni inte fånga mig är ni ett ruttet ägg!" Varpå årets tafatt är igång för alla barn vet att ett ruttet ägg vill man inte vara.

Det är alltid någon som kollar på film med hög volym utan att ha hörlurar på sig, ett antagande som håller nästan varje gång är att det är någon som har en plats vid ett eluttag, alltså inget barn, gammal, svag eller snäll.

Har säkert missat något men det där är mina noga övertänkta och analyserade argument för att inte sänka båtarnas hastighet och automatiskt förlänga restiden som så många pratar om här nu.

Nästa gång blir det ett hårt paket!

Publicerad 2013-01-11 12:14:00 i Allmänt

Mamma fick ett par skidbyxor i julklapp av MS. ”Åh vilken bra julklapp” tänkte alla men såhär i efterhand har han aldrig ångrat en julklapp lika mycket som den här!

De var nämligen för små och alla andra vettiga människor hade gått och bytt till en storlek som passar. Men alla vettiga människor är inte som min mamma, nej hon har istället bestämt sig för att gå ner i vikt så att hon ska komma i dem. Det ska genomföras med hjälp utav ”GI´s Blixtmetod” som är en 14 dagars intensiv bantningskur och tyvärr så hade MS inte tillräckligt många bra argument för att lyckas undvika att vara med på detta (enligt mamma) spännande projekt.

Innan MS riktigt hade hunnit förstå vad som hade hänt så förvandlades mamma från en trevlig egenföretagare till något som skulle kunna jämföras med den där nattklubbsvakten som alltid ställer frågan: ”Hur mycket har du druckit ikväll?” fast han vet att det egentligen inte finns något bra svar på den frågan.
”Meh, jag innehåller bara 200 kcal! Jag lovar, Schyrra snälla, jag lovar att vara lugn!” försökte den onyttiga maten med men den hade aldrig någon chans.

Jag missade de två första dagarna av vad som såhär i efterhand kan beskrivas som tortyr men bestämde mig för att vara med och testa middagen den tredje dagen.
Den bestod av: 100g skivad skinka, 65g salladsmix, 2dl naturell yoghurt toppat med några pumpafrön och olivolja.
Jag var hungrig ungefär en timme efter att jag hade ätit upp men kämpade mig igenom kvällen och även nästkommande morgon. Vid lunch gav jag upp. Jag vet, patetiskt. Jag klarade inte ens 24 timmar…men fläskfilé, stekt potatis och beasås har aldrig smakat så gott, chokladbollen till efterrätt var inte fy skam den heller.
Senare under kvällen förklarade jag detaljerat för MS hur gott det var och att min självdiciplin inte var tillräckligt stark för att övervinna onyttig mat´s starka dragningskraft.
För att göra det extra jobbigt för honom berättade jag det samtidigt som jag satt och åt lösgodis. Det var ju ändå 3,90kr/hg så det var ett bra klipp, dessutom var det helg och dessutom så hade jag redan ätit onyttig mat så det kunde inte bli mycket värre…ni ser, jag har massa sådana här ”få bättre samvete” argument som fungerar hur bra som helst även fast jag egentligen inte ens tror på dom själv.

För er som inte känner MS är han egentligen en väldigt lugn och sansad herre men utan mat har alla en bristningsgräns. Hans var redan vid den femte godisbiten:
”Ta bort GODISET nu!, du får inte äta det, hoppas du blir tjock av det och hoppas du får en massa hål i alla tänder!” (Läs med ironi såklart)

En god medmänniska hade tagit bort påsen och bett om ursäkt men vart är det roliga i det. Istället sträckte jag såklart fram påsen och frågade om han ville smaka.

Off the record så såg jag att han gärna ville smaka men mamma stod precis bakom honom och gjorde kvällens måltid: 250g torsk, sallad och en halv grapefrukt, så han fick med en djup suck och något ansträngt tacka nej.

Då fick jag den här känslan av att någon hade lagt upp bollen på straffpunkten och knutit mina skor:

"Men se det positivt! Det är ju bara tio dagar kvar efter den här måltiden"

Det här med mycket fritid, det är inte alltid så bra.

Publicerad 2013-01-11 12:13:00 i Allmänt

Mina tre senaste mardrömmar:

1. Vaknar upp med ett ryck av att jag blev jagad, ifattsprugen och biten av en Zombie.
2. Vaknar upp med ett ryck av att en självmordsbombare stod mitt i mitt rum och skrek på något utländskt språk.
3. Vaknar upp med ett ryck av att jag låg invirrad i plast på ett kallt bord och fick en kniv i bröstet.

Nu tänker jag ju inte säga att jag är någon expert på drömmar eller så. Men jag är rätt säker på att det kan ha att göra med att tre av de serierna jag kollar mest på just nu är:

1. The Walking Dead
2. Homeland
3. Dexter

Det är inte mitt fel att jag spelar så mycket tv-spel. Skyll på Ramsey.

Publicerad 2013-01-11 12:12:00 i Allmänt

kreativiteten har slagits mot tröttheten och nyårsfirandets kvarvarande alkoholrelaterade gifter de senaste dagarna. Tyvärr var kreativitetens nederlag en brutal sanning som jag fick kapitulera för och acceptera.

Hur som helst.

Nyårsfirandet var en oförglömlig upplevelse! Fram tills klockan tolv iallafall för sen korkades champagnen upp och vädret övergick sakta från molnfritt till dimmigt!

Kvällen avslutades vid 06.00 tiden där AE drog nitlotten och var sist ur taxin, 1100kr fattigare efter en färd som chauffören beskrev som kvällens längsta, Om han syftade på att vi var kvällens jobbigaste kunder eller att det faktiskt var en lång resa framgick tyvärr aldrig.

AE har även konstaterat att det var årets hittils sämsta köp.

----

2013 började med en Arsenal förlust.

Som så många andra mäns humör är mitt hopkopplat med resultaten i Arsenals matcher! för er som inte har koll innebär detta i princip att jag inte borde ha varit glad på sju år nu.

Men för att avreagera mig skriker jag i min ensamhet framför tv-spelet Call of duty! (Hade varit orolig och förmodligen uppsökt hjälp för detta om jag inte visste att det märkligt nog är ett väldigt vanligt beteende bland den yngre generationens män nu för tiden)

Så till dig som har skapat den här sidan:

http://www.sincearsenallastwonatrophy.co.uk/

Det är fan ditt fel om jag väcker alla grannar inatt och missar jobbet imorgon!
Bara så att du vet!

Det är skillnad på ålder och mental ålder säger dem tydligen.

Publicerad 2013-01-11 12:11:00 i Allmänt

Man vet att ens mamma älskar en när hon frågar: "Visst är du 22 år nu Alexander? Jag har glömt."

Schysst. Men okej...

...förut idag använde jag min pläd som kappa, sprang nerför trappen och hoppade snyggt över de sista trappstegen samtidigt som jag nynnade på:
"Na na na na na na na na na na na na na na na na...BATMAN!"

Så jag förstår ju varför hon frågar, det gör jag ju faktiskt!

"Alla känner alla på Gotland..."

Publicerad 2013-01-11 12:10:00 i Allmänt

...Det är sedan urminnes tid en grundregel som vi lever efter här!

Alla är dessutom hemma under jul och nyår och som följd av detta går alla på stan under mellandagarna.
Mest för att fynda på rean som gotlänningar för det mesta älskar, för det mesta för att vi är snåla men även för att ja...för det mesta så finns det inget annat att göra här.

Men okej ni förstår ungefär vart jag vill komma så här långt så hoppar genast till poängen.

Ni vet när man går på stan, ser en person som man kände för längesen men inte har pratat med på hundra år, vi kan säga att det är Jesper (helt påhittad) från en annan klass på skolan man gick i när man var mindre. Jag vet precis vad han heter och han vet precis vad jag heter men det är inte mer med det.

På sin höjd blir det kanske ett halvhjärtat "hej" och en fjärdedelshalvhjärtad ansträngning till att höja handen i vad som ska föreställa en hälsning.

Det jag vill komma till egentligen, även fast jag tog en rätt lång omväg för att komma dit och ja, jag vet att jag skrev att jag skulle hoppa till poängen för länge sen men den kommer snart!
När man sen träffar samma person på krogen eller någon annan som det är ungefär samma scenario med är man helt plötsligt bästa kompisar!

Det är ju Gotland så givetvis blir det mycket sånt här, hur kul hade det varit att gå ut här annars. Alla hade ju varit helt tysta så det är den mentaliteten man har.

Det jobbiga däremot är när en person börjar prata med en själv som man absolut inte kommer ihåg!
(Nu ska jag inte låta som att det händer hela tiden eller att jag är märkvärdig på nåt sätt, det har väl hänt en gång och det var för några dagar sen utanför krogen)

Okänd tjej säger glatt: "Hej! Oj vad länge sen, allt bra? Hur har det gått med allt?"

Jag tänker: "Måste ha varit väldigt längesen ja. Vad ska jag säga nu då, jobbade vi tillsammans? Idrottsrelaterat? Gammal flamma? Va fan, det kan ju vara så att vi gick på bebisgympa tillsammans eller nåt ju..."

Jag ler, chansar och säger: "Heej!, Gud vad kul att ses! Jodå det har gått jättebra, inga problem alls!"

Jag tänker: "Phuw, dodged the bullet"

Okänd tjej tittar konstigt på mig och säger sedan: "Vänta lite jag ringer upp snart, det är en kille som verkar tro att vi känner varann här och det är lite otäckt" Samtidigt som hon plockar ur sitt headset ur örat, tittar på mig som om jag vore den dummaste personen som fanns och går därifrån.

Och det är nu allihopa som jag äntligen kommer till min poäng, som egentligen inte är en poäng kom jag på nu utan en fråga! Men orkar inte skriva om allt så...:

Vem fan har på sig sitt headset på krogen!?! (Utanför men samma sak)

Sällskapsspel - Ett roligt tidsfördriv...

Publicerad 2013-01-11 12:05:00 i Allmänt

...eller när familjerna Konradsson/Keinprecht/Schillerström spelar kan det även beskrivas som Hunger Games!

Julafton - dagen då man ska vara snäll! Mentaliteten hos oss är att det gäller tills paketen är öppnade i alla fall. Och det är tur att vi öppnar julklappar innan vi spelar spel!
En psykolog skulle med spänning följa de olika personligheternas kamp om den åtråvärda äran man får när man vinner!

Vi har de minsta syskonen M & N (20 år) där vinna är allt, oftast finns inga medel som inte är tillåtna, så länge det inte är någon annan som försöker ta sig runt lagens långa arm! Då blir det helt
plötsligt ett himla liv.

Jag och P (22 år) med mentaliteten att "det här kan vi göra, det är ju kul men vinner vi inte så gör det inte så mycket, det är ju inte FIFA direkt."

Mor A & mor L (äldre än 40 och kanske även 50..)
Mor A tycker att det är kul när alla vinner så hon brukar hjälpa alla lag, detta uppmärksammar M & N oftast blixtsnabbt med en drypande kommentar! Mor L har en aura av lugnhet runt sig men låt inte skenet bedra, hon vill också väldigt gärna vinna!

Pappa R & MS (50 "nånting")
låtsas även dem vara relativt ointresserade, men skulle man förlora mot dessa herrar får man höra det ändå tills Mayaindianerna får rätt och jorden faktiskt går under, det vill säga..man får höra det länge, väldigt länge!

Spelet för kvällen var "Med andra ord"*

Jag var på lag med N. För er som inte vet så pluggar N till läkare, i Tyskland dessutom. Jag pluggar inte nu och gjorde det knappt i skolan och den intellektuella tankegången är oftast inte riktigt
på samma nivå!
Detta visades prov på när jag skulle förklara ordet knallgas men misslyckades.

Efteråt sa N upprört: "Det är ju hur lätt som helst! Du skulle bara ha sagt H + O"
Jag tittade på N, reste mig upp och gick därifrån!

Senare under kvällen slog N huvudet i bordet av någon märklig anledning.
Såg min chans och kontrade med: "hade du T + änkt hade det där aldrig hänt"
Ett inte helt uppskattat skämt men absolut värt det!

P och M lyckades inte bättre dom.
Ordet "paket" borde ju inte ha varit det svåraste av ord men när M försökte med: "inte julklapp utan ett..., kan även sitta bak på cykeln"
P: "Ehm..Ehm.. Presenthållare?" Fick vi höra X antal svordomar och mindre smickrande ord inom det splittrade laget!

A och MS hade inga interna fighter men tack vare A's positiva syn på att alla kan vinna hade dom inte heller det där lilla extra som hade behövts för att ta hem segern.

Det hade istället R och L, där R började med att säga att: "Hatar det här spelet" till att avsluta med: "Oj vilken lätt seger, trodde det skulle vara svårare"

En kort sammanfattning efter spelets gång:

* M och N skulle båda två ha blivit anhållna misstänkta för mord om blickar kunde döda.

* Jag och P gjorde i princip inte så mycket förutom att håna M och N, vilket är en av våra favoritsysselsättningar så det var nästan roligare än själva spelomgången!

* A och MS hällde upp ett nytt glas vin, A gratulerade än en gång vinnarna medan MS var en god sambo och höll med även om man innerst inne såg att han gärna ville vinna själv!

----

* Ett spel som går ut på att man ska beskriva ett ord med andra ord. Ungefär precis som det heter... Så ni som inte förstod det innan den här sista texten, shame on you!

Om

Min profilbild

Alexander Konradsson

Det kan handla om ninjor här, fast oftast inte. Tror även att grunden till ett lyckat förhållande bygger på att acceptera varandras val av lösgodis! Åsikter, synpunkter, kritik, beröm eller varför inte lite näthat? Kontaktas lättast på: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela