Glad Påsk och så!

Publicerad 2013-03-29 10:43:46 i Allmänt

Lite dålig uppdatering nu till Påsk. Det beror mest på att jag snart ska flytta och har tillbringat de senaste dagarna med att noga sorterat och strukturerat min packning, planerat lite runt omkring och fixat inför det.
Läs: Sett på serier och spelat tv-spel.

Igår var det påskmarsch och det var ungefär som vanligt. Alltså ett gigantiskt barnvagnskrig för att ta sig genom österport som utan problem kan jämföras med slaget vid Helms klyfta (deep) i Sagan om ringen.

Jag tänker mig att det är i alla fall så barnen med bra fantasi uppfattar situationen, eller ja.. jag hade gjort det. Samtidigt som man kan se i många av föräldrarnas ögon att dom kände sig mer som Andy Dufresne i Nyckeln till frihet, när han kröp genom en flod av skit och kom ut ren på andra sidan.

Jag tänker mig även att det är absolut inte helt omöjligt att uttrycket "Det var bättre för" bildades av någon sminkad förälder i påskmarschen.

Och tänk om Jesus hade gått påskmarschen. Han hade bara gått runt till alla andra barn och sagt att hans pappa var bättre än deras pappor, för hans pappa skapade jorden. Och det förstår alla andra barn att det är ju rätt svårt att konkurrera med. Det är det faktiskt.

Men så tänker jag rätt mycket, ibland rätt men mest fel.

#9

Publicerad 2013-03-25 15:20:00 i Skulle bli en lista men icke.

#9

Vi fortsätter på flygplatser. Vår familj och P's familj hade nämligen varit i Österrike och åkt skidor. Det var på den tiden jag fortfarande hade höga förväntningar på att bli innebandyproffs och bodde i Växjö (nu är jag inte proffs och bor inte i Växjö så det gick ju sådär med det projektet), när vi var på väg hem och hade kommit till Bromma så skulle alltså jag med ett plan och alla andra med ett annat plan! Dom hade bokat sina biljetter och jag... jag kom på att jag givetvis hade glömt att boka min biljett.

Fick gå och köpa en standby-biljett. Ni vet en sån där biljett när man, om man har tur och det inte är fullt, får gå på efter alla andra, och med största sannolikhet får sitta bredvid den där personen som alla andra på hela planet lyckats undvika att sitta bredvid.
Litegrann som när det finns en ledig plats kvar på en fyra i tunnelbanan och man försent upptäcker att man har satt sig bredvid en person som har sin soppåse med sig i knäet, men då vågar man inte flytta på sig för det känns oartigt. Inte riktigt samma. Men nästan. Typ.

Hur som helst så går jag fram till en trevlig yngre tjej i incheckningsdisken som har en skylt med texten: "Ny på jobbet" på sig och visar upp min nyligen köpta biljett.
Hon tittar länge på biljetten, kontrollerar i datorn, dubbelkollar biljetten och tittar sedan konstigt på mig och tänkte precis säga någonting när jag avbröt och sa:

"Alltså, det är en sån biljett man kan köpa där borta!" sa jag innan hon hann säga någonting eftersom hon var ju ny på jobbet så jag tänkte bara hjälpa henne, samtidigt som jag pekade på stället där jag köpte biljetten.
Hon tänkte precis öppna munnen och återigen försöka säga någonting när jag återigen avbröt henne: "En sån där standby-biljett du vet!"

Hon: "Jo, tack jag vet vad det är för slags biljett. Det jag däremot inte förstår är varför du har köpt den?"
Jag, lite irriterad och fortfarande i tron att hon inte riktigt hade koll på läget eftersom hon var ny på jobbet: "För att jag hoppas komma med på flyget hem?"
Hon: "Ja, men du lär ju inte ha några problem med det eftersom du redan har en annan bokad biljett på det här planet, den bokades för en månad sedan ungefär!"

Jobbig tystnad.

"Tror du att jag kan gå bort och få pengarna tillbaka för den här biljetten?"

"Jag vet inte...jag är ny på jobbet!" sa hon och log.

#10

Publicerad 2013-03-24 13:23:00 i Skulle bli en lista men icke.

Jag: ”Jag vet inte vad jag ska skriva om, har ju klarat mig från att göra någonting klantigt, någonting fel eller någonting roligt heller för den delen i flera dagar nu!”

Mamma och M samtidigt i en oroväckande samspelt röst: ”Skriv om dit liv då, du har gjort massa klantiga grejer genom åren!”

Och det var ju inte så snällt, men jag förstår litegrann vad dem syftar på. Jag gör rätt mycket saker som jag i efterhand funderar över vad fan jag egentligen tänkte på då, men trots att det är dumt så blir det, som tur är rätt bra historier av det hela. Så i brist på andra händelser tänkte jag försöka mig på en topp 10 med gamla historier om oklara beslut och jobbiga situationer.

#10

Jag hade varit i Stockholm och träffat kompisar. Förmodligen satt på mig en snygg skjorta på lördagskvällen och låtsas att jag hörde hemma på Stureplan som handen i handsken, lite grann som man gjorde när man var mindre under Stockholmsveckan på Gotland. Man letade upp sin snyggaste pikétröja och log sitt största leende när man betalade 300 kr för att gå in på samma ställe som man betalar 100 kr för en vanlig dag elva andra månader om året. Hade förmodligen rätt kul också, kommer inte riktigt ihåg. Med det är inte helt relevant för historien heller, mer som lite klassiskt ordbajsande i en högstadieuppsats så att det ser ut som att jag har skrivit hur mycket som helst.

Lördagsnatten övergick till söndagsmorgon, söndagsmorgon övergick snabbt till bakispizzalunch och sen blev det dags att åka hem. För ovanlighetens skull så skulle jag flyga hem så åkte in till cityterminalen och köpte en enkel flygbussbiljett och hoppade på nästa buss som gick. Busschauffören hälsade alla välkomna och berättade att resan till Arlanda skulle ta ungefär 45 minuter. Efter ungefär 20 av de här 45 minuterna får jag panik, vad fan gör jag på den här bussen? Mitt plan går ju från Bromma. Hoppar upp och springer fram till chauffören som inte riktigt fattar hur man kan vara så dum att man går på fel buss, han upplyste mig mer än en gång att han faktiskt klart och tydligt hade sagt slutdestination A-R-L-A-N-D-A, som om han noga ville förtydliga att han var en exemplarisk chaufför som absolut inte hade gjort någonting fel, vilket jag ju var fullt medveten om redan innan. ”Det här har jag aldrig varit med om tidigare!” sa han också, sådär hjälpsamt som en irriterad busschaufför som faktiskt sköter sitt jobb exemplariskt kan göra ibland.

Nåja. Efter mycket om och men stannade han till snabbt vid ett ställe där flygbussar på väg från Arlanda passerade på andra sidan vägen men han var mycket tydlig med att de bussarna inte plockade upp någon utan bara lämnade av folk så det var inte ens säkert att den skulle stanna för mig.

Någon minut senare så kom då den mötande bussen och jag började hoppa och vifta med armarna, som i dagens samhälle säkert skulle beskrivas som en ”Harlem Shake” men på den tiden så såg jag mest troligen ut som en oklar individ med någon form av personlighetsstörning.

Han stannade och jag berättade vad jag gjorde där, han tittade på mig precis som den andra busschauffören och sa: ”Men, han sa väl vart bussen gick, han sa väl A-R-L-A-N-D-A? Hur kan du vara så dum att du inte vet vart ditt flyg går ifrån?” Och sådär lät det när jag kom tillbaka till cityterminalen och hon i kassan frågade varför jag ville köpa en ny bussbiljett för hon kom allt ihåg att jag hade varit där förut och när jag ringde till flygbolaget och förklarade varför jag förmodligen skulle bli sen till incheckningen också.

Och när jag kom fram till incheckningen så frågade hon bakom disken varför jag var sen så jag suckade och frågade om ingen hade sagt till henne att jag skulle vara det, sen alltså.

”Jo visst gjorde dem det, men det var så klantigt så jag ville höra dig berätta det igen!” Svarade hon då. Och log, det gjorde hon också.

 

Fotbollsexpert, på annorlunda vis.

Publicerad 2013-03-23 16:33:30 i Allmänt

Ingen som såg Sverige - Irland igår tyckte nog att det var en speciellt underhållande fotbollsmatch, med undantaget för min mamma, matchen var helt värdelös och det undgick oss lika lite som det undgick någon annan i Sverige såklart. Men när man kollar på fotboll med min mamma kan vad som helst hända, hon har inte så jättebra koll på vem som är vem och vad som är vad när det gäller fotboll men hon försöker hänga med, för att vara snäll och så.

För att göra hela poängen med den här historien lite mer förståelig så ska tilläggas att mamma precis har lärt sig det här med "internetförkortningar", ni vet, lol, omw och så vidare. Hon har till och med lärt sig några jag (som innan jag upptäckte det här med kvinnor och alkohol ägnade större delen av min fritid åt datorer) inte kan.
Hon har i två veckors tid avslutat alla sms till mig med ordet "pok" vilket jag först trodde var en felstavning för puss. Sen gick det upp för mig att hon bara har blivit för lat för att skriva puss och kram till sin egen son. Wtf liksom tänkte jag då.

Hur som helst, en bit in i andra halvlek utbrister mamma glatt (man skulle här kunna tro att hon äntligen listat ut vem av spelarna som är Zlatan, men icke) "Står det IRL där uppe för att det är "in real life", alltså direktsändning?"
Först fattade jag ingenting, sen gick det upp för mig att det stod SWE - IRL på resultattavlan uppe i vänstra hörnet på tvn och då tog jag en djup suck och tänkte börja förklara att det är ju fan förkortningen för Irland men då asgarvade hon redan. Hon hade dragit ett ironiskt skämt om "internetförkortningar" som jag inte förstod.

Och då började jag tänka: "Vem är jag och vad fan hände med mig?"

Men det var ett kul skämt, det var det.


-------

*lol - laughing out loud.
*omw - on my way.
*wtf - what the fuck.
*irl - in real life

Lite bilder på det!

Publicerad 2013-03-21 19:23:31 i Allmänt

Tänkte lägga ut lite bilder redan imorse men det var en skön person på båten igårkväll som valde att ta med sig sin kanariefågel så det blev inte så mycket sömn på båten som jag hade räknat med där.

Vi såg den storslagna kyrkan också men gick inte in, med motiveringen: "Vi hinner inte"

Publicerad 2013-03-20 17:31:00 i Allmänt

Alldeles nyss sprang en stressad tonåring förbi mig på väg till en buss, han var typen som såg ut att ha spenderat större delen av sin tid framför en dator och egentligen inte alls sprang sådär värst mycket om det inte var absolut nödvändigt. Det visade sig dock att han hade sprungit till fel buss och när jag lugnt gick förbi honom stod han dubbelvikt, andades och såg ut som om luft var det viktigaste som fanns i världen, eller ja alltså.. Ni fattar.

Jag tänkte på hur det hade sett ut om vi hade sprungit samma sträcka samtidigt idag, han hade förmodligen sett ut som Usain Bolt och jag som Oscar Pistorius efter några dagar i häktet.
Vi kom ju nämligen hem från Dublin sent igår och imorse kollade jag mig i spegeln. 22 barer och säkert minst lika många liter Guinness senare hade ordet "ölmage" fått en helt ny innebörd för mig.
Såhär i efterhand måste jag erkänna att det känns lite löjligt att jag tog en vanlig whopper-meny på Burger King när vi reste dit istället för en dubbel-whopper, enbart för att jag tänkte att den innehöll några 100tals kalorier mindre.

Vi besökte ju som sagt en hel del barer och träffade massa människor som var hur trevliga som helst, till skillnad från hemma så kom tjejer fram och började prata med oss eftersom alldagliga svenska killar ser ut att kunna vara medlemmar i gruppen One Direction i Irland. Jag är tyvärr helt värdelös på att prata med utländska tjejer, det beror mest på att 90% av mina skämt består av sarkasm och ironi, två saker dem inte riktigt fattade där. Som tillexempel när en tjej frågade mig ifall jag hade sett en isbjörn i Sverige och jag svarade att jag hade haft en som husdjur, men att den åt upp min familj så jag blev tvungen att avliva den. Hon såg ut att börja gråta och tyckte inte alls att det var roligt när jag förklarade att jag inte var seriös och att jag aldrig hade sett en isbjörn på riktigt.
Såhär i efterhand kan jag ju gå med på att det inte var ett sådär jättekul skämt och att det förmodligen är en av anledningarna till att jag inte är bäst i världen på att träffa nytt folk.

St Patrick's Day var ett spektakel utan dess like som förutom festen på kvällen innehöll en gigantisk parad på dagen.
Jag väljer att skriva gigantisk men kom ihåg att jag kommer ifrån Gotland så den största paraden jag kan jämföra med är den årliga påskmarschen genom innerstan.
Det var grönt vatten i fontänerna, gröna drinkar och människor med gröna kläder och hattar överallt, det spelades livemusik på alla stadens pubar och de band som inte fick någon spelning den kvällen kanske bör överväga att byta karriär.

Om man ska sammanfatta det hela så skulle man väl kunna säga att resan gav minnen för livet samtidigt som ölmagen förhoppningsvis bara är tillfällig.

Blogga. Pausa. Blogga. Pausa.

Publicerad 2013-03-14 10:27:46 i Allmänt

Det är lika bra att förtydliga det här på en gång, det här är ingen superviktig information, det är det faktiskt inte! Så kom inte här sen och säg att jag har lurat dig på värdefull tid som du kunde gjort roligare saker på.

Det är nämligen bara såhär att bloggen mest troligen kommer ta en kortare paus ett par dagar, undertecknad kommer med ett sällskap som värdigt kan jämföras med karaktärerna i baksmällan filmerna åka på en liten weekend till Dublin.
"En alkohoooolresa" Var det första min bästa tjejkompis J sa när jag berättade att jag skulle dit, hon känner mig hon.

Försökte förklara att vi ska ju faktiskt göra saker där också, vi ska på två whiskydestillerier och gå en guidad tur på Guinness Storehouse, sen ska vi fira Saint Patrick's Day också, men så att, ja..hon känner mig.

Jag skrev att bloggen "mest troligen"skulle ta en kortare paus i början av inlägget för jag har nämligen bloggat från den mörkaste vrån i dimman en gång tidigare, förutom en hel del felstavningar som var så allvarliga att till och med autocorrect var oförmögen att hjälpa till och undrade vad fan jag höll på med så innehöll det meningar som: "Var rädd att jag skulle bli jagad av en Slitebo i sin traktor med en "I love Volvo" tröja på sig." Och ja... Det är ju lite i det grövsta laget kan tyckas.

Förövrigt så tänker jag mig Dublin som en stad som är uppbyggt av regnbågsradhus bebodda av gröna pysslingar som glatt hälsar på varandra när de är ute och klipper deras respektive gräsmattor en solig sommardag och där ingen av dem har några problem överhuvudtaget. Har dessvärre fått förklarat för mig att Dublin numera är en väldigt kriminell stad. Och att det bor vanliga människor där också. Men jag är inte övertygad och vi får allt se hur det är med det där.

Hur som helst, det var bara det och om vi kommer tillbaka med samma antal personer som vi åkte med och alla har kvar sina kroppsdelar där dom ska vara så kommer det komma någon variant av en Dublinspecial här på tisdag eller onsdag. Lite beroende på dagsformen!

Får nog specialbeställa den...

Publicerad 2013-03-12 20:44:00 i Vardag

Inte helt oväntat så blev det ingen lyxmåltid igår, men jag lyckades faktiskt skrapa ihop någonting som en kock med kontakter inom mäklarbranschen skulle ha beskrivit som en: ”trerättersmeny med potential ”.

Till förrätt blev det en kiwi, vilket är både gott, nyttigt och inte så mycket mat. Som en aptitretare ska vara, ungefär. Det blev fisk till varmrätt, men den var kall och det var inte så mycket tillbehör heller för den delen… Två konserverade makrillsburkar blev det men de var ju faktiskt inlagda i massa E-ämnen som skulle föreställa tomatsås.  Så man ska ju inte klaga ändå. Till efterrätt bjöds de på ett halvt kilo chili & lakritsglass och det kan ju tyckas som en rätt orimlig mängd glass att ätas upp såhär ett par månader innan sommaren som om jag liksom inte överhuvudtaget brydde mig om beach 2013. Men man blir inte så mätt på en kiwi och lite makrill som man skulle kunna tro så jag hade inte så mycket att välja på och i värsta fall får jag väl fixa en tröja som de står:

”Glass skapade den här kroppen. Men inte vilken glass som helst utan en het chilismakande glass, men ni vet vad dem säger: Sådan glass, sådan ägare.” på. Sen kanske jag lägger in mitt telefonnummer lite snyggt under texten också, vi får se.

Kanske inte den värsta historien som involverar bomull. Men rätt högt upp på listan ligger den nog ändå.

Publicerad 2013-03-11 17:31:00 i Humor

Så jag har ett rätt allvarligt problem.

För en stund sedan sa doktorn: "Jag ska bara bränna bort ett kärl i din näsa, du får lite bedövning så kör vi sen" ungefär som att han coachade ett fotbollslag och det där var det enda dom behövde göra för att förbättra spelet i andra halvlek.

Och då reagerade jag ungefär såhär:

 
Just nu sitter jag i väntrummet med någon blå vätska som tydligen ska vara bedövningsmedel så långt uppkört i näsan att jag är orolig att det letar sig hela vägen upp till hjärnan så den också blir bedövad, jag är ju medveten om att det inte direkt är en stor förlust om man ser på det ur mänsklighetens existens som helhets ögon men jag känner ändå rent spontant att jag är lite för ung för att eventuellt tvingas leva med en bedövad hjärna resten av livet. Vi får se hur det går, i värsta fall blir jag väl så skadad som de två maskerade sextonåringarna som stal en kladdkaka av en gammal dam och blev dömda för grov stöld.

Dom sa de på radion nyss och kladdkaka är ju gott, det är det ju, men att sätta på sig masker och hota någon för att få det… det är ju att gå lite långt kanske.

En operation senare.

Okej då, jag överdrev lite, för nu är jag klar. Det är fel av mig att använda ordet ”operation” istället för pyttelitet ingrepp som är en bättre beskrivning av vad som egentligen hände. Men när någon säger ”bränna bort ett kärl i din näsa” då känner jag att det är helt rimligt att tänka sig ett scenario där doktorn kommer komma in med en eldkastare och springa omkring och jaga en runt hela sjukhuset. Typ.

Men när jag kom in till hans mottagningrum igen så satt han bara lugnt där i sin stol och smuttade på sitt te som han måste tagit sig friheten att göra under tiden som jag tänkte igenom mitt liv ute i väntrummet. ”Nu gör vi det här då” sa han och så tog det ungefär tio sekunder, sen var de klart. Och nu sitter jag alltså här hemma med en stor jävla bomullstuss i näsan som jag inte får ta ut förrän imorgon och jag har absolut ingenting hemma att äta. Och jag vågar inte åka till affären så här.

Och det är fan ett allvarligt problem.

Egentid kan vara bra och så kan det vara dåligt.

Publicerad 2013-03-09 16:04:00 i Humor

Så igår var det fredag, vilket för vissa familjer med barn betyder krig mellan att se på Gladiatorerna eller Skavlan. Barnen vinner alltid. För andra betyder det fest, min bror ringde redan vid tre och frågade om jag ville vara med och spela FIFA och dricka öl, men jag är vuxen nu så jag tackade för erbjudandet men fick avböja med motiveringen: ”jag gör inte sånt där längre.”

Skoja, jag är fortfarande sjuk annars hade jag varit full fem över tre.

Det innebar alltså att jag tillbringade fredagen helt själv, så hade planerat att laga god mat och bara ta det lugnt. Det började med att jag fick åka till två olika affärer för att få ihop alla ingredienser till maten som jag hade tänkt laga, som inte ens var en speciellt avancerad maträtt. Jag tänkte nämligen göra en ”Kryddig och enkel korvgryta” som receptet så fint hette på sin hemsida. Det skulle se ut såhär:

 

Jag hade dukat, tänt lite ljus och rent allmänt höjt mysfaktorn med massa tjafs som man gör när man är själv för att må lite bättre.

Men ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig inte. Nej, för ibland händer det oförutsägbara saker som man inte kan bestämma över själv, eller alltså ja… Jag hade ju möjligheten att tänka ut innan att gjutjärnsgrytan skulle vara varm och att jag skulle tagit av den från plattan med en grythandske istället för med händerna men nu gjorde jag inte det. Så några svordomar och lite kallt spolande vatten på händerna senare så blev mitt resultat såhär:

 

Jag tappade nämligen alltihop på golvet. Så efter några djupa suckar och ett telefonsamtal till den närmast tillgängliga pizzerian så torkade jag upp korvgrytan från golvet och försökte återfinna det där lugnet vissa beskriver när man har lite ”Egentid” och det gick alldeles utmärkt tills jag upptäckte att liksom med ”Ketchupincidenten” så var det korvgryta på delar av kökslådorna med. Så då fick jag torka upp det med. Det var bara den lilla jobbiga detaljen att våra kökslådor är vita, och inte sådär superfint rena vita som i reklamfilmer utan mer verklighetsvita och när jag hade torkat bort grytan från lådorna så såg det istället ut som om resten av alla lådor var skitiga. Och då suckade jag igen. Och torkade ännu mer.

Så att… det var min fredag.

Livets hårda skola

Publicerad 2013-03-07 20:04:00 i Humor

Så nu är dom framme och åker skidor, fick ett sms idag när jag satt på jobbet med min halvtaskiga microuppvärmda mat från gårdagen, det innehöll meningar som: ”Vi har det hur bra som helst”, ”Vi dricker öl i solen” och ”Apfelstrudel avslutar vår trerätters middag”. Och nu säger jag ju ingenting rakt ut, men skulle det vara så att jag liksom har tagit lite för många Alvedon, spetsat med någon Ipren och ni hittar mig livlös på badrumsgolvet iklädd full skidutrustning när ni kommer hem, då säger jag (men inte rakt ut) bara att det smset kanske och eventuellt kan ha varit en bidragande orsak.

Nej då, jag tycker det är rätt skönt att bo själv, nu känner jag dessutom att jag är ”rätt bra” på det, med ”rätt bra” så menar jag att vuxna mer sofistikerade människor kanske inte skulle beskriva mitt beteende med meningar som: ”föredömligt handlingssätt” eller ”exemplariskt uppförande” för några mindre ungkarlsegenskaper sitter kvar som till exempel att jag bara städar när det kommer folk på besök och skulle det vara så att det är folk som kommer som vet om att jag bara städar när folk kommer så städar jag inte, för dom vet ju om det. Logiskt tycker jag och känner att när den dagen kommer som jag ska dela livet med en annan person så kan jag erbjuda mig att sluta med det beteendet mot några extra tv-spels timmar i veckan. Hon kommer bli så lyckligt lottad.

Hur som helst.

Jag har ju inte alltid varit ”rätt bra” på det för det fanns en tid i livet då vuxna mer sofistikerade människor inte ens skulle ha ord att beskriva mig när jag bodde själv. Som den gången när jag skulle koka potatis på egen hand för första gången. Med självförtroende som en gud och en alldeles nyinköpt kastrull så kunde ingenting gå fel. Trodde jag.

Skalade potatisen, slängde ner den i kastrullen och satte på spisen, inga konstigheter. Det var bara det att ett tag senare kommer A utrusande från sitt rum (jaja, bodde inte helt själv) och undrar vad det är som luktar bränt? ”Kokar potatis” säger jag sådär kaxigt och lyckligt som alla förstagångspotatiskokare gör, fortfarande med självförtroende som en gud. A lyfter på locket och skriker:

”MEN VA FAN, DU MÅSTE JU HA VATTEN I KASTRULLEN NÄR DU KOKAR POTATIS FATTAR DU VÄL?!”

Självförtroendet som en gud har aldrig inträffat sig hos mig igen efter den incidenten.

Inte många dagar efter det här så var jag och handlade när jag såg ett ensamt köttpaket märkt med ”Halva priset”, till er yngre eller äldre läsare som inte har upplevt eller kommer ihåg studenttiden när man aldrig hade råd med mat men alltid lyckades ha tillräckligt mycket pengar för att kunna festa varje helg så är billigt kött som en romantisk ridtur med sin älskade i solnedgången på en rumänsk häst. Jag gick hem och tänkte överraska A med riktigt god mat. Som ursäkt för sist liksom, Beasåsen var klar (Ja….pulverbea…) Potatisklyftorna var klara och jag serverade vad som såg ut som en fullt godkänd studentmiddag tills vi smakade köttet.

Vi tuggade och tuggade. Men det hände liksom ingenting, det var bara som ett tuggummi med köttsmak. Så då gjorde jag det enda som en vilsen student gör när han känner att han håller på att tappa greppet och ge upp allt hopp om livet, jag ringde mamma.

Hon frågade vad jag hade köpt för kött och jag svarade att jag inte visste, gick och läste på förpackningen och sa: ”Grytbitar”

Här kan man tycka att en snäll mamma borde ha varit stöttande och försökt hjälpa till men istället sa hon ironiskt: ”Hade du inte tagit sönder kastrullen när du kokade potatis hade du inte haft lika stora problem nu!”

Sen flyttade A hem igen, och jag vill inte tro att det är mitt fel… men jag kan ju inte vara helt säker.

Kanske lite bitter då

Publicerad 2013-03-05 12:53:53 i Allmänt

Jaha, igår packade dom. Mamma och MS alltså, dom ska åka till Österrike idag. Det är ju kul. För dom.

Eftersom jag flyttade hemifrån när jag började gymnasiet och egentligen inte hade några tankar på att flytta tillbaka så har mitt rum succesivt blivit deras garderob. Så igår sprang dom runt som två små glada hundvalpar och sa hur bra väder det skulle bli där borta och hur skönt det skulle bli att få komma iväg, till varandra, fast i mitt rum, där jag var. Det var ju kul. För dom.

Sen frågade mamma mig om hon kunde få låna mitt underställ eftersom jag förmodligen inte kommer ha någon nytta av det här i alla fall. Så jag försökte låtsas som att Österrike inte alls är platsen där drömmar går i uppfyllelse och ondska inte existerar och sa att det var ett nöje att få stå till tjänst med att få låna ut en så universal småsak som ett underställ, då blev hon glad. Det var ju kul. För henne.

Och för att så lite extra salt i såret så frågade mamma mig om jag kan köra dom till flygplatsen ikväll, i mitt huvud tänkte jag mig att det kommer vara ungefär som att åka hela vägen till Disneyland och vara superexalterad för att sedan se föräldrarna glömma barnet i bilen och gå in i parken själva. Förutom att jag är 22 år och inte 7 men ändå, det tycker jag inte att något barn ska behöva uppleva. Det är inte kul, för mig.

Sen står det två små jägerflaskor här hemma också, som dom kommer ta varsin liten klunk ur innan vi åker dit för att liksom fira att det är semester, och då kommer MS säga någonting jobbigt i stil med: ”Ska du inte ha lite Alexander? nej just det! Du måste köra oss ja.” Det kommer vara kul, för han.

Men det är ju inte det att jag är bitter eller så, för hade jag varit det hade jag kollat upp att den högsta punkten på Gotland är Lojsta hed, 83 meter över havet. Och att det skulle behövas ungefär 25 stycken Lojsta hed för att motsvara storleken på berget dom ska till i Österrike. Och så bitter det är jag ju inte…

 

 

Olika nyanser av smarthet

Publicerad 2013-03-04 13:05:00 i Humor

Så jag, mamma, MS och min bror satt och åt middag igår som en helt vanlig familj gör ibland på söndagar. ”Ska vi spela spel sen?” frågar min bror som han gör varje gång vi sitter och äter tillsammans, alla stönar ”Neeej” till svar som vi gör varje gång vi sitter och äter tillsammans.

Eftersom han vet om att alla kommer svara just nej så har han under årens lopp utvecklat en taktik för det här, vi är rätt säkra på att det beror på att han gillar uppmärksamhet och har ett väldigt stort bekräftelsebehov så han låter tiden gå en stund och lite senare väljer han ut en person som blir kvällens måltavla. Igår var det jag.

Och om ni nu av någon märklig anledning tror att han frågar mig snällt igen om jag vill vara med på vilken lek han nu har tänkt leka så har ni fel, igår började han med: ”Säg en bokstav Alexander!” Och jag borde veta bättre efter 20 års gemensamhet men jag svarade utan att tänka som jag alltför ofta gör: ”G”. Och så var det igång.

Efter att jag hade svarat la han fram ett papper framför mig med: ”_ _ _ _ _  _ _ _ _” ritat på det. ”Nu blev det en kulle!” sa han och log förtjust. Efter många suckar och gissningar kom jag tillslut på ordet som var ”Röjar Ralf”…

… när jag sen kontrade med ”Sköldpaddssällskap” var det tydligen inte kul att spela mer tyckte han.

Sen började vi diskutera någonting allihop istället och när vi diskuterar något i vår familj så innebär det oftast att jag, som väljer att kalla mig själv ”streetsmart” hellre än ja… smart, tar en tillbakalutad position i stolen och väntar tills jag känner att jag har någonting smart eller intressant att säga istället för att aktivt delta i diskussionen. Igår slutade det med:

”Men va fan, har ni tänkt på att det här är jävligt orättvist egentligen, alla era namn börjar på M, Mathias (bror) börjar på M, MS börjar på M och Mamma börjar på M.”

Tystnad.

Blickarna riktas mot mig men fortfarande tystnad.

Mamma bryter den då jobbiga tystnaden och säger: ”Du är medveten om att alla mammor har ett namn och att jag heter Ann eller hur?”

kort tystnad igen..."Som börjar på A"

Som sagt, streetsmart.

 

 

Nostalgitripp

Publicerad 2013-03-03 10:04:00 i Allmänt

Kommer ni ihåg när man var liten, ni lite yngre läsare får tyvärr ursäkta, men ni hade andra förutsättningar när ni var små och kommer förmodligen inte fatta någonting nu.
 
Det var före tiden när det var inne att ha en I-produkt, innan internet var en fluga som inte skulle bli så långvarig, eller om vi säger såhär. Det var på den tiden när man blev överlycklig om man fick en orange godisask med Tuttifrutti, en gul ask med Salta katten eller en bronsfärgad ask med Viol.
Och för att alla ska få den där riktiga "åh just det!" upplevelsen så var det på den tiden när alla barn älskade att få springa och köpa det där godiset med en hård kula i mitten inlindad i flera varv mjukt snörliknande godis i en liten tillfällig kiosk tillhörande en fotbolls- eller innebandymatch.
 
Hur som helst, man hade lite bättre fantasi då än nu, man var mer lättroad, tillexempel så brukade jag och min bror leka att det var tävling varje gång vi åkte bil och när vi körde om andra bilar fick vi poäng. Förmodligen den sämsta tävlingen någonsin att ha på Gotland då man i princip inte kan/får/bör köra om någon i stan men vi tyckte det var kul ändå. Och när vi åkte motorvägar på fastlandet i "snabbfilen" som vi kallade det, då var det fan kaos i baksätet, vi åkte ju förbi bil efter bil och jublade som galningar.
 
Hur som helst, inget gick upp mot den här tävlingen när man var liten:
 
 

En sjuk mans tankar

Publicerad 2013-03-01 16:43:00 i Humor

Så jag och läkaren på vårdcentralen har alltså delade meningar om mitt hälsomässiga tillstånd. Först sa jag att jag nästan helt garanterat måste ha en obotlig sjukdom med tanke på all smärta jag känner, det ignorerade hon och sa: ”gapa, räck ut tungan och säg aaaaaah”

Och då sa jag: ”aaaaaaaaah”

Sen sa hon att jag bara hade: ”inflammation i tonsillerna i svalget”. Då tittade jag på henne som om hon precis hade förklarat att hon skulle bli tvungen att amputera bort ett av mina ben.

Då suckade hon lite sådär som läkare gör ibland när dem precis har fått en icke-medicinsk kunnig person att tro att man ska amputera bort något av ens ben och förklarade väldigt långsamt att jag bara hade halsfluss, och som det ser ut så kommer det gå över av sig själv inom några dagar så du behöver inte ta några starkare mediciner.

Jaha, ja okej det fick väl vara som det var med det men alltså då vill jag faktiskt att du ska betala min gammeldags gräddglass som har varit min enda föda de tre senaste dagarna och kommer säkert vara det de nästkommande tre dagarna också… tänkte jag säga.

”Okej.” sa jag och åkte hem.

När jag väl kom hem kände jag mig lite grann som när man tar ett bad och man märker lite försent för att kunna rätta till skadan att det är för varmt men istället för att tappa ut vattnet och börja om från början så biter man ihop och badar ändå.

För det var ju bra att hon sa att det skulle gå över snart, det var det ju. Men just nu är jag faktiskt sjukare än sjukast.

 

 

Om

Min profilbild

Alexander Konradsson

Det kan handla om ninjor här, fast oftast inte. Tror även att grunden till ett lyckat förhållande bygger på att acceptera varandras val av lösgodis! Åsikter, synpunkter, kritik, beröm eller varför inte lite näthat? Kontaktas lättast på: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela