Sällskapsspel - Ett roligt tidsfördriv...

Publicerad 2013-01-11 12:05:00 i Allmänt

...eller när familjerna Konradsson/Keinprecht/Schillerström spelar kan det även beskrivas som Hunger Games!

Julafton - dagen då man ska vara snäll! Mentaliteten hos oss är att det gäller tills paketen är öppnade i alla fall. Och det är tur att vi öppnar julklappar innan vi spelar spel!
En psykolog skulle med spänning följa de olika personligheternas kamp om den åtråvärda äran man får när man vinner!

Vi har de minsta syskonen M & N (20 år) där vinna är allt, oftast finns inga medel som inte är tillåtna, så länge det inte är någon annan som försöker ta sig runt lagens långa arm! Då blir det helt
plötsligt ett himla liv.

Jag och P (22 år) med mentaliteten att "det här kan vi göra, det är ju kul men vinner vi inte så gör det inte så mycket, det är ju inte FIFA direkt."

Mor A & mor L (äldre än 40 och kanske även 50..)
Mor A tycker att det är kul när alla vinner så hon brukar hjälpa alla lag, detta uppmärksammar M & N oftast blixtsnabbt med en drypande kommentar! Mor L har en aura av lugnhet runt sig men låt inte skenet bedra, hon vill också väldigt gärna vinna!

Pappa R & MS (50 "nånting")
låtsas även dem vara relativt ointresserade, men skulle man förlora mot dessa herrar får man höra det ändå tills Mayaindianerna får rätt och jorden faktiskt går under, det vill säga..man får höra det länge, väldigt länge!

Spelet för kvällen var "Med andra ord"*

Jag var på lag med N. För er som inte vet så pluggar N till läkare, i Tyskland dessutom. Jag pluggar inte nu och gjorde det knappt i skolan och den intellektuella tankegången är oftast inte riktigt
på samma nivå!
Detta visades prov på när jag skulle förklara ordet knallgas men misslyckades.

Efteråt sa N upprört: "Det är ju hur lätt som helst! Du skulle bara ha sagt H + O"
Jag tittade på N, reste mig upp och gick därifrån!

Senare under kvällen slog N huvudet i bordet av någon märklig anledning.
Såg min chans och kontrade med: "hade du T + änkt hade det där aldrig hänt"
Ett inte helt uppskattat skämt men absolut värt det!

P och M lyckades inte bättre dom.
Ordet "paket" borde ju inte ha varit det svåraste av ord men när M försökte med: "inte julklapp utan ett..., kan även sitta bak på cykeln"
P: "Ehm..Ehm.. Presenthållare?" Fick vi höra X antal svordomar och mindre smickrande ord inom det splittrade laget!

A och MS hade inga interna fighter men tack vare A's positiva syn på att alla kan vinna hade dom inte heller det där lilla extra som hade behövts för att ta hem segern.

Det hade istället R och L, där R började med att säga att: "Hatar det här spelet" till att avsluta med: "Oj vilken lätt seger, trodde det skulle vara svårare"

En kort sammanfattning efter spelets gång:

* M och N skulle båda två ha blivit anhållna misstänkta för mord om blickar kunde döda.

* Jag och P gjorde i princip inte så mycket förutom att håna M och N, vilket är en av våra favoritsysselsättningar så det var nästan roligare än själva spelomgången!

* A och MS hällde upp ett nytt glas vin, A gratulerade än en gång vinnarna medan MS var en god sambo och höll med även om man innerst inne såg att han gärna ville vinna själv!

----

* Ett spel som går ut på att man ska beskriva ett ord med andra ord. Ungefär precis som det heter... Så ni som inte förstod det innan den här sista texten, shame on you!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Alexander Konradsson

Det kan handla om ninjor här, fast oftast inte. Tror även att grunden till ett lyckat förhållande bygger på att acceptera varandras val av lösgodis! Åsikter, synpunkter, kritik, beröm eller varför inte lite näthat? Kontaktas lättast på: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela